Δίκτυο Δήμος Θεσσαλονίκης

Δίκτυο & Δήμος Θεσσαλονίκης: Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας

Μια συμμαχία για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων αλλά και του περιβάλλοντος

 

Κοινές δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναπτύσσουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπως προβλέπει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από τις δύο πλευρές.

 

Το μνημόνιο υπέγραψαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Νικόλαος Πέντζος. Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μία συνεργασία που βοηθάει στην επούλωση των πληγών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΒΕΘ και ΕΕΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τη δημιουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής.

 

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως οι παραγωγικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια «συμμαχία του καλού», δίνοντας μέσα από δράσεις αυθεντικής προσφοράς ουσιαστική υπόσταση στην έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος υπογράμμισε ότι καθίσταται σαφές πως η κοινωνική εταιρική ευθύνη αποδίδει πραγματικά, καθώς αποτελεί «δείγμα ανθρωπιάς, δείγμα συνέργειας και δείγμα δημιουργίας».

 

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Πέντζος δήλωσε πως το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που ως στόχο έχουν την υποστήριξη ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας στην καθημερινότητά τους.